Ploaie de stele la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes

Embed:

Ploaie de stele pe covorul roşu al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. Preşedinte al juriului va fi celebrul actor american Robert de Niro, căruia i se alătură alţi artişti de renume, precum Uma Thurman sau Jude Law. Aceştia vor anunţa câştigătorul prestigioasei distincţii Palme d'Or pe 22 mai.

La deschiderea Festivalul de la Cannes va fi proiectat multaşteptatul film "Midnight in Paris", regizat de Woody Allen, în care a jucat şi prima doamnă a Franţei, Carla Bruni. Aceasta, însă, nu este prezentă la eveniment.

În afara competiţiei va fi prezentat cel mai nou film "Piraţii din Caraibe", precum şi un documentar despre moartea prinţesei Diana, care a stârnit deja numeroase controverse.

Numeroase vedete şi-au anunţat prezenţa pe Croazietă. Angelina Jolie şi Brad Pitt, Johnny Depp, Sean Penn, Penelope Cruz şi Catherine Deneuve sunt aşteptaţi pe Coasta de Azur în zilele festivalului.

În acelaşi timp, competiţia include pelicule ale maeştrilor Pedro Almodovar sau Lars von Trier, dar şi ale unor debutanţi. Printre aceştia sunt şi doi regizori români. Filmul lui Cătălin Mitulescu, "Loverboy", va fi prezentat în secţiunea "Un certain regard". Totodată, Radu Mihăileanu, este prezent în selecţia oficială cu ultima sa peliculă, "La Source des Femmes". România mai participă la festival cu un amplu program de scurt-metraje.

A 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes are loc în perioada 11 - 22 mai.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu