PLOAIE ARTIFICIALĂ în New Delhi. Nivelul poluării rămâne ridicat

Capitala Indiei, New Delhi poate deveni primul oraş în care autorităţile ar aplica tehnica ploii artificiale pentru curăţirea aerului.

Declaraţia a fost făcută ieri, de către secretarul Direcţia Centrală pentru Controlul Poluării, Prashant Harvara.

"Ploile artificiale pot fi o rezolvare a problemii în cauză. La moment, cercetăm această posibilitate şi împreună cu meteorologii. În acest scop vom pune ola dispoziţie avioane, care vor dispersa nişte substanţe speciale în atmosferă", a declarat acesta pentru Economic Times.

Operaţiunea este planificată pentru data de 10 noiembrie.

PUBLIKA.MD aminteşte că ieri, 5 noiembrie, nivelul poluării aerului din New Delhi a depăşit de 25 de ori limita maximă admisă. Specialiştii au corelat fenomenul cu tradiţia de a incinera resturile de după strângerea recoltelor.

În fiecare an în această perioadă, locuitorii capitalei Indiei, în număr de 16 miliarde, suferă de o calitate proastă de aer, care provoacă un şir de îmbolnviri. 

De regulă activitatea şcolilor, a transportului şi construcţiile sunt sistate în această perioadă. În pofida acestui fapt, anual, aproximativ 1 milion de cetăţeni ai indiei mor din cauza intoxicaţiilor pe cale aeriană.

Conform datelor statistice ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, New Delhi, Capitala Indiei, îşi menţine statutul de "oraşul cu cea mai proastă ecologie" din Lume.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu