Ploaia torenţială a transformat străzile din Capitală în adevărate râuri (VIDEO)

Embed:

 

Ploaia de jumătate de oră din această după-amiază a făcut ravagii. Din cauza şuvoaielor de apă, Capitala a fost paralizată.

Potrivit Primăriei Chişinău, zece străzi au rămas blocate, printre ele Meşterul Manole, Calea Basarabiei, Uzinelor sau Calea Orheiului. Acolo apa a ajuns la un metru, iar oamenii au fost nevoiţi să înoate printre gunoaie. 

Mai mult decât atât, troleibuzele de pe cinci rute au rămas blocate din cauza puhoaielor, iar salvatorii și pompierii au fost solicitați pentru a debloca un microbuz de rută la intersecția străzilor Albișoara și Ismail.

În prezent, cinci echipe mobile ale întreprinderii municipale Exdrupo sunt în oraş pentru a elimina consecinţele ploii. 

Ploile torenţiale din această după-amiază au făcut ravagii şi în mai multe localităţi din ţară. A plouat cu grindină în satele Călmățui, Bujor, Fundul Galbenei și Horăști din raionul Hâncești. 

Alte nouă localităţi din raioanele Ialoveni, Criuleni, Anenii Noi, dar și municipiul Chișinău au rămas parţial fără lumină. 

Salvatorii au intervenit şi în satul Hrușova din raionul Criuleni, unde un arbore a blocat drumul. 

Prejudiciile cauzate de precipitații urmează să fie estimate de comisiile pentru situații excepționale teritoriale.  

PUBLIKA.MD aminteşte că meteorologii au emis pentru următoarele două zile cod galben de averse însoțite de descărcări electrice. Avertizarea a intrat în vigoare de astăzi. 

O situaţie critică este prognozată începând de astăzi până pe data de 30 iunie, ora 18:00, când cantitatea de precipitaţii ar putea ajunge, în unele regiuni, între 15-25 l/m2 în 12 ore.

Specialiştii atenţionează că ploile, pe alocuri, vor fi însoţite de grindină, iar vântul va avea o viteză de peste 70 de kilometri pe oră. 

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. 

Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu