PLOAIA şi FURTUNA au făcut PRĂPĂD în sudul ţării: Copaci doborâţi, acoperişuri deteriorate şi maşini blocate (VIDEO)

Ploaia şi vântul puternic din această după-amiază a făcut ravagii în mai multe localităţi din raioanele Cahul, Basarabeasca, Ştefan Vodă, Căuşeni, dar şi UTA Gagauzia.

Potrivit reprezentanţilor IGSU, în raionul Basarabeasca, salvatorii au fost solicitaţi pentru a efectua lucrări de deblocare după ce mai mulţi copaci au căzut pe drumuri, case de locuit, dar şi conducte de gaz. Şi la Comrat mai mulţi copaci au fost doborâţi la pământ. 

Vântul puternic a smuls mai multe foi de ardezie şi a deteriorat acoperişurile caselor de locuit în mai multe localităţi a raionului Basarabeasca. 20 de foi de ardezie au fost smulse de pe acoperişurile a două blocuri locative, dar şi a spitalului raional.

În satul Săiţi, raionul Căuşeni, din cauza vântului a fost deteriorat acoperişul din ţiglă metalică a sălii sportive a gimnaziului din localitate.

În oraşul Ceadîr –Lunga salvatorii au deblocat două autovehicule, dar şi o conductă de gaz de sub copacii căzuţi.

Furnizorii de energie electrică au raportat deconectări de la lumină în 85 de localităţi din raioanele afectate din sudul ţări, inclusiv raionul Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimişlia şi Leova. Echipele de salvatori şi pompieri lucrează în regim intensiv în sudul ţării.

Comisiile pentru situaţii excepţionale raionale lucrează la faţa locului pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu