PLOAIA a făcut PRĂPĂD în Chişinău. Locuitorii mai multor apartamente din sectorul Buiucani stau cu frica în sân

Embed:

Străzile Capitalei au ajuns din nou sub ape. Ploaia torenţială din această dimineaţă a făcut prăpăd în mai multe cartiere ale Chişinăului, iar unele clădiri, printre care grădiniţe şi blocuri, au fost inundate şi înnămolite.

Cea mai gravă situație este în sectorul Buiucani Locuitorii mai multor case de pe strada Cornului s-au trezit azi-dimineață cu apă în locuințe: "Uitați-vă câtă apă aici este! Uitați-vă câtă apă!"

Oamenii scoteau apa din case cu ce găseau la îndemână: "Cu cârpa, cu fărașul, cu ce vreți! Priviți ce hal și mizerie".

Locatarii spun că după orice ploaie se trezesc cu subsolurile și casele inundate și stau cu frica în sân pentru locuinţele lor:

"Râpa nu este curățată de foarte mul timp. Săptămâna trecuta au fost tăiați copacii, cred că de Spațiile Verzi, și o săptămână întreagă aceste crengi nu au fost transportate. Orice ploiță neînsemnată noi suntem inundați".

"Eu mă tem să nu se ducă și casa încetul cu încetul și nu o să avem unde trăi".

Citeşte şi: POTOP în CHIŞINĂU. Maşini sub ape şi străzi inundate (IMAGINI CARE TE LASĂ FĂRĂ CUVINTE)

Iar pe strada Alba Iulia, trei apartamente de la etajul zece al unui bloc locativ au fost inundate.

"Avem Alba Iulia 23. Blocul locativ a fost inundat etajul tehnic unde și acum urmează a fi pompată apa. Ca urmare, au fost inundate mai multe apartamente. Strada Creangă, antreprenorul va interveni. Piatra a fost împrăștiată pe tot drumul", a declarat Vadim Brînzaniuc, pretorul sectorului Buiucani al Capitalei.

Potrivit autorităților, a fost inundat şi sensul giratoriu de la intersecția străzii Ion Creangă cu bulevardul Ștefan cel Mare. Apele au blocat şi porţiuni de pe străzile Albișoara, Calea Ieșilor și Meșterul Manole. În sectorul Centru, s-a format o gaură pe strada Vasile Alecsandri, iar strada Pușkin a fost înnămolită.

În același timp, mai multe troleibuze au rămas blocate, iar itinerarele au fost modificate.

"Emiterea troleibuzelor din parcuri s-a efectuat pe traseu modificat. Pe strada Muncești au fost blocate cinci troleibuze și rutele au activat pe traseele modificate. Pe Mitropolit Dosoftei au fost deconectări la rețeaua de contact din cauza unui fulger", a menţionat Dorin Ciornîi, șeful Regiei Transport Electric Chișinău.

De asemenea, potrivit principalului furnizor de energie electrică, în această dimineaţă 72 de localități erau parţial fără curent. Cele mai afectate sunt în raioanele Criuleni, Strășeni, Telenești și Orhei. Meteorologii prognozează ploi cu descărcări electrice până la sfârșitul săptămânii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu