Pleşca, Buliga, Dodon, unii din cei mai bogaţi candidaţi la funcţia de primar general al Capitalei

Embed:

Cei mai bogaţi candidaţi la funcţia de primar general al municipiului Chişinău sunt Valeriu Pleşca, Valentin Crâlov, Valentina Buliga, Mihai Manoli şi Igor Dodon. Aşa arată un top publicat de INFOTAG, cu referire la datele Comisiei Electorale de Circumscripţie Chişinău.

Cel mai avut candidat la funcţia de primar general al Capitalei este preşedintele Mişcării Forţa Nouă, fostul ministru al Apărării, Valeriu Pleşca. În perioada 2009-2010, acesta a câştigat aproape 800 de mii de lei din donaţii şi dobânzi bancare. Pleşca este proprietarul unei case în Chişinău, al unui automobil Mercedes Benz şi al unui teren agricol în raionul Orhei. De asemenea, el mai deţine pachete de acţiuni în două companii.

Candidatul Partidului Socialiştilor,Valentin Crâlov, este al doilea în top. În ultimii doi ani el a adunat o sumă de 220 de mii de lei din pensie şi dobânzile depozitelor bancare. El mai deţine acţiuni în unele companii, două apartamente în Chişinău, precum şi două terenuri pomicole. Democrata Valentina Buliga a câştigat din salariul de ministru al Muncii 356 de mii de lei. Ea este proprietara unei case în Chişinău, a unui automobil şi a unei camionete.

Pe locul patru se află candidatul Partidului Popular Democrat, Mihai Manoli. Din 2009 până în 2010, acesta a acumulat 356 de mii de lei. El deţine o casă, un apartament şi un garaj în Chişinău, precum şi un automobil BMW X5. Comunistul Igor Dodon a câştigat aproape 307 de mii de lei din activitatea sa de deputat şi din indemnizaţia pentru îngrijirea copilului. El are un apartament în Chişinău şi conduce o Toyota Land Cruiser.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu