Pledează pentru viitorul european al ţării! Mii de cetăţeni, informaţi despre beneficiile integrării în UE

Peste patru mii de persoane din toată ţara au fost informate despre beneficiile integrării europene, în cadrul campaniei "Aderă Acum", lansată cu două săptămâni în urmă. Acţiunea a fost iniţiată de zece organizaţii nonguvernamentale şi are scopul de a promova avantajele vectorului european.

Până acum au fost instalate nouă corturi de informare proeuropeană în toată ţara. Datele preliminare arată că 86 la sută dintre cei informaţi pledează pentru viitorul european al Republicii Moldova.

"Lucrul e greu, dar noi ne descurcăm. Informăm, spulberăm mituri, povestim adevărul. Ne reuşeşte", a spus Andrei Baştanic, membru al Asociaţia Ucrainenilor din Moldova Împreună.

Campania proeuropeană de informare nu se opreşte aici. Voluntarii vor să o extindă în toată ţara. Ei vor să individualizeze informaţia pentru fiecare cetăţean în parte. Mai mult decât atât, ei plănuiesc să supună politicienii la un test.

"Vom provoca partidele politice candidaţii prezidenţiali să răspundă la zece întrebări care reies din procesul de integrare europeană şi beneficiile procesului de integrare europeană", a declarat Sergiu Ostaf, director CReDO.

Campania de informare "Aderă Acum" a fost lansată în data de 16 august şi va dura până la sfârşitul anului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu