PLDM-iștii recunosc că au guvernat incompetent țara, iar "pro-românii" Pistrinciuc, Ciobanu și Deliu au semnat pentru intensificarea relațiilor cu Rusia

O nouă coaliție minoritară în Parlament. Liberal-democrații, declarați proeuropeni, au subsemnat, împreună cu trei comuniști, moțiunea de cenzură inițiată de socialiștii pro-estici.

Moţiunea a fost înregistrată la Parlament şi semnată de 24 de deputaţi socialişti, şapte liberal-democraţi şi trei deputaţi din partea Partidului Comuniştilor.

Iniţiativa de a acorda vot de neîncredere Guvernului Filip vine după ce Parlamentul a respins propunerea socialiştilor de a audia în Parlament raportul de activitate a premierului Pavel Filip.

În textul moţiunii se menţionează că criza politică, economică şi socială din ultimii ani este rezultatul incompetenţei guvernării.

Astfel, liberal-democraţii care au susţinut documentul semnează şi pentru faptul că această situaţie este rezultatul guvernelor precedente, care au fost conduse de fostul preşedinte şi exponenţi ai PLDM. 

Iar pro-românii declaraţi Vadim Pistrinciuc, Maria Ciobanu și Tudor Deiu au întors spatele Bruxelles-ului şi au semnat pentru intensificarea relaţiilor cu Rusia.

Pentru ca Guvernul Filip să fie demis este nevoie de votul a cel puţin 51 de parlamentari.

Mai jos puteți citi textul integral al moțiunii de cenzură.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu