PLDM iese din Alianţa pentru Integrare Europeană. Filat: Vrem un nou acord AIE

Embed:

PLDM declară ieşirea din Alianţa pentru Integrare Europeană, de astăzi, la ora 14.00. Anunţul a fost făcut acum câteva minute de preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat.

Totodată, liberal-democratul subliniază că PLDM se declară ataşat programului de guvernare. Mai mult, liderul PLDM spune că partidul pe care îl conduce vrea un nou acord AIE.

"PLDM solicită începerea negocierilor unui nou acord de guvernare. PLDM se declară împotriva declanşării alegerilor anticipate, se declară pentru menținerea majorității parlamentare democratice din acest Legislativ. Orice șantaj din partea colegilor din AIE, de a împinge țara spre alegeri anticipate, nu va fi tolerat", a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat.

De asemenea, politicianul a spus că partidele-membre ale AIE trebuie să îşi reconfirme votul de încredere acordat Guvernului.

"În timp ce noi guvernam, alţii foloseau guvernarea ca paravan. A devenit imposibilă realizarea programului de guvernare. Partidele-membre ale AIE trebuie să îşi reconfirme votul de încredere acordat Guvernului şi le amintesc că o istorie de succes se făureşte zi de zi. Dacă cuiva îi încurcă Guvernul Filat sau altcineva dintre miniştri, să vină şi să o spună deschis", a mai adăugat Filat. 

Publika.md aminteşte că Alianţa pentru Integrare Europeană 2 a fost constituită pe 30 decembrie, 2010. După o lună de negocieri, liderii PLDM, PD şi PL au semnat Acordul prin care au pus bazele Alianţei de centru-dreapta. În Parlament, AIE este reprezentată de 58 de deputaţi. Potrivit Acordului, semnat în 2010, AIE-2 a partajat cele 16 ministere din Guvern.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu