PLDM critică votul lui Andrei Năstase care a ajutat Moscova să-și recapete poziţia în cadrul APCE

Partidul Liberal Democrat din Moldova critică votul acordat de către delegația Parlamentului Republicii Moldova în frunte cu Andrei Năstase în favoarea revenirii Rusiei la APCE. PLDM a postat un mesaj pe facebook în care a menţionat că este un vot al rușinii și care putea fi evitat, dacă exista o conștientizare complexă a contextului.


"Credem că votul rușinii la APCE putea fi evitat, dacă exista o conștientizare complexă a contextului și, mai ales, un atașament profund față de valorile și istoria neamului nostru! Cât de ușor, din nesăbuință, am devenit trădători pentru țara prietenă Ucraina. Nu știm dacă a fost o gafă sau un exces de zel pentru a face pe plac cuiva. Indiferent de motive, aceste acțiuni aduc un prejudiciu de imagine colosal statului și mai ales cetățenilor noștri, care încă au vie memoria evenimentelor dureroase care au îngenunchiat acest popor, prin asuprire și teroare.

Oare nu este mai importantă solidaritatea cu propriii cetățeni, decât servilismul de conjunctură?", scrie în mesajul postat pe facebook.
PUBLIKA reaminteşte că Delegația Republicii Moldova în frunte cu Andrei Năstase a ajutat Moscova să-și recapete dreptul de vot în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Pentru aceasta au votat deputatul PPDA Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea.

După patru ore de dezbatere, Rezoluția în favoarea Rusiei a fost votată cu 118 voturi pentru, 62 contra și zece abțineri. Rezoluția a fost sprijinită în totalitate de delegații din Austria, Azerbaidjan, Cipru, Spania, Islanda, Irlanda, Norvegia, Portugalia, Slovacia, Serbia, San Marino, Turcia, Franța și a Italia.

Ucraina și Georgia nu au susţinut agresorul şi s-au opus în întregime. De asemenea, împotriva acestei decizii s-au exprimat majoritatea delegaților din Polonia, Lituania, Letonia, Marea Britanie, Estonia și Suedia.

Lasă un comentariu