PLDM consideră justificată decizia Curţii Constituţionale prin care limba română este considerată limbă de stat

Decizia de ieri a Curţii Constituţionale este una justificată, deoarece utilizarea limbii române pe teritoriul Republicii Moldova este firească. Declaraţia a fost făcută de liderul fracţiunii liberal-democrate, Valeriu Streleţ, după şedinţa în plen a Parlamentului.

Streleţ a menţionat că formaţiunea politică pe care o reprezintă urmează să consulte experţi pentru a se convinge că decizia de ieri  a fost una care se încadrează în normele jurisdicţiei constituţionale a Republicii Moldova. Liberal-democratul consideră că modificarea în Parlament a articolului 13 din Constituţie este sortită eşecului. De aceea, o soluţie ar fi modificarea acestei prevederi prin referendum.

“Trebuie evaluat cu mult realism şi cu multă relevanţă care vor fi rezultatele acestui referendum. Dacă cineva vrea să îngroape o dată şi pentru totdeauna această problemă fireşte că ar putea să pedaleze acest subiect, cunoscând că şansele ca referendumul să fie un eşec sunt reale”, a subliniat Valeriu Streleţ.

Publika.md menţionează că democraţii consideră că stabilirea limbii de stat a Republicii Moldova poate avea loc doar prin referendum.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu