"PLDM condiţionează rămânerea sa în Alianţă". REACŢIA liderilor PDM şi PL

Embed:

Partidul Liberal-Democrat condiţionează rămânerea sa în alianţa de guvernare prin demiterea procurorului general, Corneliu Gurin, şi directorului CNA, Viorel Chetraru. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Democrat.

În opinia lui Marian Lupu şi a lui Mihai Ghimpu, demiterile sunt inoportune în acest moment, deoarece ar periclita ancheta în cazul Băncii de Economii.

Preşedintele Partidului Democrat a declarat că, înainte de începerea şedinţei legislativului, a fost convocată, la solicitarea democraţilor, şedinţa consiliului alianţei.

"Colegii de la PLDM au venit cu următoarea condiţie, ori acum, imediat, demiterea şefului CNA şi procurorului general şi atunci ei rămân în componenţa Alianţei, ori în caz contrar ei părăsesc Alianţa de Guvernare", a spus liderul PDM, Marian Lupu. 

Marian Lupu a mai spus că revendicările PLDM miros a şantaj şi au menirea de a influenţa ancheta în cazul BEM.

"Eu sunt sigur că acest șantaj nu este decât o piesă în strategia pe care colegii noștri, probabil deja au elaborat-o. Dacă nu toți cei de la PLDM, atunci grupul de radicali", a mai spus Lupu.

Şi liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat că demiterea şefilor CNA şi Procuraturii Generale este inoportună în acest moment.

"Acum vă rog să așteptați să-și ducă la bun sfârșit procuratura și CNA ancheta de la BEM și pe urmă, nicio problemă, noi susținem demisia. Dacă se demite procurorul general, dacă mai sunt unu, doi, trei deputați, înseamnă că nimeni nu poate cere ridicarea imunității", a spus preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

De cealaltă parte, liberal-democraţii s-au arătat indignaţi de faptul că partenerii de alianţă nu le împărtăşesc viziunile.

"Suntem miraţi de faptul că avem un acord deocamdată de coaliţie şi solicitarea noastră nu a fost susţinută de colegi. Cu atât mai mult şi săptămâna trecută acest acord a fost încălcat şi în al treilea rând este foarte important ca să fie discutate şi anumite chestiuni politice în continuare", a spus deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc.

Liberal-democraţii nu au comentat, deocamdată, acuzaţiile despre şantaj ale partenerilor de alianţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu