PlayStation 3 rămâne fără Linux

Când Sony a lansat consola PlayStation 3, pe lângă latura sa jucăuşă, a prezentat-o şi ca un mic supercomputer. Utilizatorii avansaţi se puteau folosi de puterea de procesare a chip-ului Cell prin intermediul unui sistem de operare terţiar, că Linux-ul de exemplu, ce putea fi instalat pe consola graţie facilităţii OtherOS, scrie arenait.net.

Însă în martie 2010, update-ul de firmware 3.21 a scos complet această posibilitate, oficial pentru a spori securitatea şi a scădea pirateria (deja ne-am plictisit ca marile companii să folosească această scuză de fiecare dată când fac ceva rău). Şi astfel o funcţie ce a fost anunţată şi inclusă la început, determinând vâzarea unui număr mai mare sau mai mic de console, a dispărut în neant.

Cei ce doreau să folosească în continuare alt sistem de operare pe PlayStation 3 erau liberi să nu mai facă update la firmware. Însă asta însemnă şi imposibilitatea de a mai juca jocuri mai noi de acea dată, de a vedea filme pe Blu-Ray mai noi, şi de a accesa PlayStation Network. Cu alte cuvinte Sony îşi obligă clienţii să facă update.

Din această cauză Anthony Ventura, un cetaţean din California, SUA, a dat în judecată Sony. Şi situaţia îi părea favorabilă. Însă din cauza unui contract foarte bine pus la punct de Sony, prin care clientul este proprietarul numai al consolei fizice, al hardware-ului, Anthony Ventura a pierdut procesul.

Acest contract le dă voie celor de la Sony să modifice după bunul plac partea de software a consolei PlayStation 3, să-i scoată din funcţii şi să-i taie accesul la PlayStation Network, fără o notificare prealabilă sau despăgubiri aferente.

Deci, procesul a fost pierdut pe drept. Însă dacă lucrurile continuă în această direcţie, nu ar fi de mirare ca PS4 să rămână în proprietatea celor de la Sony chiar şi după ce dăm banii pe ea, aceştia putând să ne facă o vizită şi să o confişte la orice oră din zi şi din noapte. Sau mai bine PS4 va rămâne o simplă demonstraţie de tehnologie, pe care nimeni nu o va cumpara (dacă ar fi ca utilizatorii să dea o lecţie celor de la Sony).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu