Platforma DA nu va susţine candidatura PAS la scrutinul din Hînceşti

Embed:

Biroul politic al Partidului Platforma DA a decis să susţină candidatura lui Grigore Cobzac la alegerile parlamentare în circumscripția nr. 38 Hînceşti.

Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței OT PPDA Hîncești cu participarea conducerii formațiunii. Astfel, reprezentanții Platformei DA nu o vor susține pe Olesea Stamate, candidatul PAS în acest scrutin.

Într-un comunicat, PPDA a punctat câteva argumente în favoarea deciziei:

1. Platforma Demnitate și Adevăr nu poate ignora faptul că Dl Grigore Cobzac a fost candidatul comun al forțelor antioligarhice în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripția nr. 38 și în condițiile unui scrutin neliber și inegal a avut sprijinul popular, obținând locul doi cu peste 33 % de voturile exprimate în cadrul scrutinului.

2. Candidatul Grigore Cobzac este originar din raionul Hâncești.

3. Domnia sa are o bogată experiență regională și parlamentară, este unul din adversarii declarați ai regimului oligarhic, a activat în calitate de Președinte al comisiei parlamentare pentru anchetarea traficului cu anabolizante în fostul Parlament, un dosar complex care a generat mai mulți prizonieri politici. Avem ferma convingere că dânsul va fi o voce distinctă și sonoră în favoarea procesului de recuperare democratică în Republica Moldova, inseparabilă de necesitatea organizării unei mișcări naționale de rezistență anti-oligarhice, prefigurate astăzi în proiectul unei adevărate restaurații îmbrățișate de Igor Dodon și PSRM.

"Platforma DA îndeamnă toți alegătorii din raza circumscripției 38 să iasă masiv la vot pe data de 15 martie și să susțină candidatura dl Grigore Cobzac, care, din punctul de vedre al formațiunii noastre, reprezenta cel mai bine idealurile de libertate, bunăstare, justiție și valori democratice, un candidat integru și profesionist de profil european, care nu va permite dispersarea și pulverizarea voturilor și va da startul unei mișcări de unitate pe plan național.

Totodată, facem un apel către alte partide proeuropene și naționale autentice să gândească strategic și să acționeze local. Iar acest îndemn înseamnă să aibă tăria de a-și retrage candidații proprii, garantând astfel condițiile necesare pentru victoria candidatului independent, Grigore Cobzac, într-o circumscripție în care se va vota pentru decuplarea de pericolul Igor Dodon și de mascotele sale politice", se mai arată în comunicatul PPDA.

În prezent, în cursa pentru fotoliul de deputat din circumscripția Hîncești s-au înregistrat șase persoane: Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (MPU), Vitalie Balinschi (Partidul „ȘOR”) și Grigore Cobzac (candidat independent). 

 

loading...

Lasă un comentariu