Plasa anunțuri despre locuri muncă peste hotare, LUA BANII ŞI FUGEA! Schema unui "angajator", ajuns pe mâna poliţiei

A ajuns pe mână poliţiei după ce l-a lăsat fără bani pe un tânăr de 23 de ani, dornic să meargă la muncă peste hotare. Este vorba de un individ de 30 de ani, originar din satul Heleșteni, raionul Nisporeni, suspectat de escrocherie.

La începutul acestei săptămâni, suspectul a fost săltat de ofițerii de investigație de la Inspectoratul de Poliție Râșcani.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanţii legii, presupusul escroc acționa după o schemă bine pusă la punct. Acesta plasa anunțuri pe rețele de socializare, în care le promitea doritorilor locuri de muncă în străinătate.

Persoanele interesate erau invitate la o convorbire, în cadrul căreia li se cerea o sumă de bani pentru inițierea procesului de angajare. După ce lua banii, escrocul devenea de negăsit.

Anume astfel, la începutul lunii martie, un tânăr de 23 ani a nimerit şi el în plasa afaceristului. Fără să suspecteze ceva şi foarte interesat de oferta tentantă, tânărul s-a întâlnit cu pretinsul angajator într-un centru comercial din Capitală.

I s-a propus de muncă în Germania, dar pentru aceasta trebuia să plătească mai întâi o taxă, echivalentul în lei a 200 de euro, la acea dată aproape 4.200 de lei conform cursului oficial al BNM.

După ce s-a văzut cu banii în mână, individul a spus că revine cu mai multe detalii şi a dispărut.

Când și-a dat seama că a fost înșelat, tânărul a mers în grabă la Poliție și a povestit ce a păţit.

În urma măsurilor speciale de investigații, ofițerii Inspectoratului de Poliție Râșcani au stabilit identitatea individului, iar la începutul acestei săptămâni escrocul a fost reținut și încătușat în locuința pe care o închiria în Capitală.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul nu este la prima sa abatere de la lege.

MAI MULTE DETALII AFLAŢI DIN REPORTAJUL EMISIUNII "UNITATEA DE GARDĂ", PE CANAL3.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu