Planurile sportivilor moldoveni, date peste cap de pandemia de COVID-19. Olimpicii nu au plecat în străinătate pentru pregătire

Embed:

Pandemia de COVID-19 le-a dat peste cap planurile sportivilor moldoveni în contextul pregătirii pentru Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020! În această lună luptătoarea Anastasia Nichita trebuia să efectueze un cantonament în Bulgaria, iar arcașa  Alexandra Mîrca avea planificat să participe la un turneu internațional în Turcia. Totul a fost însă anulat.

"Desigur, este o problemă. Mai întâi de toate, trebuia să plecăm în Bulgaria, însă nu putem din cauza acestui virus. Să sperăm că ne vom putea antrena aici pe loc. Nu trebuie de relaxat. Jocurile Olimpice se apropie și trebuie să fim în formă", a spus luptătoarea, Anastasia Nichita.

"Cu părere de rău, sunt niște schimbări și la noi. Cu sparring-ul este mai greu, însă antrenamentele vor continua. Acum planificăm cum vom face aceste antrenamente și cine vor fi partenere de sparring ale Anastasiei", a menționat antrenorul, Tudor Cîrlan.

"Cantonamentul din Turcia trebuia să înceapă pe 22 martie. La finalul acestui stagiu de pregătire erau programate competiții, dar s-au anulat. Nu știu ce se va întâmpla peste o săptămână, însă sper că vom efectua un cantonament centralizat și totul va fi bine", a afirmat arcașa, Alexandra Mîrca.

Sportivii susțin că respectă cu strictețe recomandările medicilor și iau toate măsurile de prevenire pentru a-și proteja sănătatea.

"Măsurile de igienă cum a fost așa și le continui să respect mai departe. Mă strădui să nu intru în contact cu foarte mulți oameni. Mă strădui să nu ies în locuri publice. Plec la antrenament și acasă", a spus luptătoarea, Anastasia Nichita.

"Fac ceea ce recomandă medicii: mă spăl des pe mâini, nu-mi ating fața, dezinfectez lucrurile, deschid geamurile în apartament pentru a aerisi. Doar așa!", a menționat arcașa, Alexandra Mîrca.

În afară de Nichita și Mîrca, cotele olimpice pentru Olimpiada din acest an au mai obținut înotătoarea Tatiana Salcuţan și atleții Sergiu Marghiev, Lilia Fisikovici, Dimitriana Surdu, Zalina Petrivskaia.

loading...

Lasă un comentariu