Planurile Parlamentului pentru sesiunea de toamnă-iarnă: Control parlamentar intens şi audieri în diverse domenii

Embed:

Parlamentul şi-a stabilit priorităţile pentru noua sesiune de toamnă-iarnă. Asta după ce, astăzi, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu şi şefii comisiilor permanente s-au întrunit într-o şedinţă de lucru. 

"Am discutat cu preşedinţii comisiilor care este agenda următoarelor şedinţe plenare şi priorităţile pentru sesiunea toamnă-iarnă. Am trecut în revistă tot ceea ce înseamnă implimentarea Acordului de Asociere. Există un program legislativ al priorităţilor privind implementarea Acordului cu 111 acţiuni, acte normative care trebuia sau trebuie să fie aprobate în anul 2017. Jumătate din aceste angajamente sunt deja asumate, respectiv suntem în respectarea calendarului. Totodată, am discutat planificarea acţiunilor, astfel ca să reuşim şi să avem un rezultat sută la sută a angajamentelor noastre ce ţin de implementarea Acordului de Asociere", a menţionat preşedintele Parlamentului.

Totodată, Andrian Candu a declarat că un alt subiect important pe care l-a discutat cu şefii comisiilor permanente este ca: "în sesiunea actuală să punem accentul pe control parlamentar şi evaluarea impactului unor legi asupra anumitor domenii. Fiecare comisie este responsabilă de un anumit domeniu. Am rugat preşedinţii de comisii să propună în următoarele două săptămâni un plan de acţiuni şi de desfăşurare a unor audieri parlamentare pe diverse domenii legate de anumite legi importante ce ţin de responsabilitatea acelor Comisii. Trebuie să se facă propuneri privind acel control parlamentar. Planul va fi aprobat ulterior de Biroul Permanent, care se va convoca în ședință săptămâna viitoare pentru a decide data și ordinea de zi a primelor ședințe".

Mai mult, preşedintele Legislativului a menţionat că principala prioritate a Parlamentului rămâne realizarea Acordului de Asociere cu UE. 

"De asemenea, prioritare rămân si unele reforme lansate, prevăzute atât în programul de asociere sau în foaia de parcurs. Aici ne referim la domeniul justiţie, corupţie, afacere, reforma pensiilor sau a salarizării şi domeniul mass-media. S-a discutat şi despre minorităţile etnice, avem o platformă legată de integrarea europeană, dar şi tot ce ţine de reglementarea conflictului transistrean", a conchis Andrian Candu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu