Planurile de reformă a fotbalului englez au fost abandonate

Planurile vizând o reformă a fotbalului englez, ce presupuneau și introducerea unei pauze de iarnă, au fost abandonate după ce discuțiile dintre principalele părți au eșuat, informează Agerpres.

Football League (EFL) propusese un set de schimbări printre care se numărau introducerea pauzei de iarnă și un campionat cu cinci divizii, față de patru în prezent, cu câte 20 de echipe în fiecare divizie. Aceasta ar fi fost cea mai importantă reformă în fotbalul englez de la apariția Premier League.

Discuțiile cu Federația engleză (FA) au eșuat când s-a ajuns la propunerea ca meciurile din Cupa Angliei să se dispute la mijlocul săptămânii și nu în weekend, cum se întâmplă în mod tradițional.

În această lună, FA a anunțat un nou acord pe șase ani vizând drepturile pe plan internațional pentru meciurile din Cupa Angliei, valoarea acordului fiind estimată de presa britanică la circa 820 de milioane de lire sterline.

FA a considerat că miza financiară este prea mare și a refuzat să accepte un calendar al schimbărilor ce ar fi intrat în vigoare din sezonul 2019-2020.

Dacă reforma ar fi fost adoptată, echipe din afara Premier League ar fi jucat mai puține meciuri de campionat decât în prezent, 38 față de 46, ceea ce a stârnit nemulțumirea unor cluburi.

FA nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu