Planurile a trei moldoveni, dejucate de polițiștii de frontieră. Ce intenţii aveau

Planurile a trei moldoveni care au încercat să traverseze frontiera cu acte false au fost dejucate de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, un conaţional care se afla la volanul unei maşini înmatriculate pe teritoriul Republicii Moldova s-a încurcat în declarații la prezentarea actelor necesare pentru autorizarea trecerii frontierei. Tânărul de 36 ani a confundat permisul de conducere fals cu cel original. Interogat, moldoveanul a declarat că și-a dublicat documentul prin intermediul unei persoane necunoscute contra sumei de 150 lei, pentru al folosi pe teritoriul altor state în cazul nerespectării regulilor de circulație.

Alte două cărți de identitate românești false au fost prezentate benevol inspectorilor Poliției de Frontieră, la solicitarea acestora în timpul controlului suplimentar. În acest caz sunt pasibili de cercetare penală doi pasageri ai rutei Moldova-Germania. Aceștia s-au legitimat cu pașapoartele moldovenești valabile. Audiați, bărbații au declarat că urmau să se identifice cu ajutorul actelor false pe teritoriul țărilor UE, pentru care au plătit fiecare câte 200 de euro unor persoane necunoscute.

În ambele cazuri actele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză. Persoanele documentate riscă o amendă de până la 650 unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau până la 2 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu