PLANUL propus de liberal-democraţi pentru dezvoltarea ţării până în 2020

Liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, a anunţat astăzi un plan de dezvoltare a Republicii Moldova până în anul 2020.    

Principalele obiective asupra cărora PLDM îşi va concentra eforturile sunt sistemul ecuaţional, combaterea corupţiei, majorarea numărului de locuri de muncă şi asigurarea "unui viitor european". Vlad Filat a spus că PLDM îşi pune scopul ca Moldova să devină membră a Uniunii Europene în anul 2020.

În special, PLDM doreşte să majoreze vârsta de educaţie obligatorie de la 16 la 18 ani şi să creeze 10 mii de locuri de muncă prin angajări în lucrări publice de construcţie a infrastructurii.

"Corupţia fură prea mult de la cetăţeni. Corupţia strangulează economia, corupţia şifonează imaginea Moldovei. Până în 2020 va fi implementat un sistem de verificare a tuturor judecătorilor, cei necalificaţi sau corupţi vor fi eliminaţi din sistem", a declarat Filat.

În discursul său la briefingul susţinut împreună cu Vlad Filat, prim-ministrul Iurie Leancă a menţionat creşterea economică de aproape 9% înregistrată de Moldova în 2013 şi a menţionat că aceasta se datorează nu doar condiţiilor meteo favorabile, dar şi reformelor desfăşurate din 2009.

"Într-o perspectivă apropiată vom depune cererea de aderare la Uniunea Europeană. Moldova are nevoie de schimbări fundamentale, care vor dinamiza economia, vor contribui la crearea noilor locuri de muncă, vor îmbunătăţi sistemul de educaţie şi nivelul de trai, vor asigura o reală luptă cu corupţia şi aderarea noastră la Uniunea Europeană", a precizat premierul.

Referindu-se la cazuri de judecători anchetaţi, Iurie Leancă a spus că acest fapt transmite un semnal întregii societăţi că "aceasta nu este o castă de asupra legii, iar lupta cu corupţia abia urmează să ia turaţii".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu