Planul de reforme al Guvernului de la Atena a fost trimis Zonei Euro pentru aprobare

Embed:

Grecia promite să combată evaziunea fiscală, să lupte împotriva corupţiei şi să restructureze sectorul public, în schimbul ajutorului financiar din partea creditorilor. Planul de reforme al noului guvern de la Atena a fost trimis astăzi Zonei Euro, pentru a primi aprobarea. 

"Este esențial să stabilizăm situația din Grecia. Acest lucru ne va oferi timp ca să depăşim această perioadă grea şi pentru a putea coopera în viitor", a declarat președintele Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem.

Potrivit BBC, printre angajamentele oficialilor eleni mai sunt combaterea contrabandei cu ţigări şi combustibil, precum şi reforme în ce priveşte contractele de muncă individuale şi colective.

De asemenea, lista conţine măsuri de gestionare a situaţiei din sectorul social, afectat de măsurile de austeritate impuse de guvernele precedente.

De aprobarea acestor reforme depinde dacă Grecia va primi prelungirea cu patru luni a programului de asistenţă financiară, oferit de Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu