Planul a doi englezi şi a unui moldovean, deconspirat de poliţia de frontieră. Ce au pus la cale suspecţii, care aveau probleme cu legea

Doi cetățeni ai Marii Britaniei și un conațional, care aveau probleme cu legea, au apelat la ajutorul cetățenilor moldoveni pentru a le asigura trecerea ilegală în Ucraina. Planul acestora nu a fost dus până la capăt, suspecţii fiind reținuți la frontiera de stat.

Mai mult, cei doi englezi au fost extrădați autorităților din țara de origine, iar pe numele a șapte moldoveni au fost deschise dosare penale.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, în baza de date INTERPOL, din luna februarie, pe numele cetățenilor englezi figura un mandat de arest internațional, emis de către autoritățile Marii Britanii pentru implicarea într-o grupare infracţională organizată din regiunea Merseyside, oraşul Liverpool, specializată în traficul ilicit de substanțe narcotice, în special cocaină.

Totodată, cea de-a treia persoană reținută, cetăţeanul ţării noastre ar fi cercetat în două dosare penale, pornite pe trafic de persoane și proxenetism.

Bănuiţii au favorizat şi trecerea ilegală a frontierei pentru șapte moldoveni, cu vârste cuprinse între 18 și 50 ani, locuitori ai raioanelor Ștefan Vodă, Ialoveni, Leova și Fălești.

Pe numele lor a fost pornită o cauză penală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu