Plantează flori anume în această zi. Gospodina din satul Costeşti care respectă tradiţiile de Florii

Embed:

În popor se spune că dacă sădeşti pomi în Duminica Floriilor, aceştia vor da roade bogate, iar dacă plantezi flori în această zi vor creşte frumoase. Unele gospodine respectă cu stricteţe tradiţia şi au grijă să-şi înfrumuseţeze grădinile cu diverse specii de plante.

Parascovia Panfil din Costeşti, Ialoveni, are casa şi ograda plină cu flori. În Duminica Floriilor, după ce vine de la biserică, femeia schimbă pământul din ghivece.

"Iată, dintr-un ghiveci mai mic o sădesc într-un ghiveci mai mare. Asta floare precis că va creşte foarte, foarte frumoasă", a spus gospodina.

Femeia şi-a înfrumuseţat şi curtea cu zeci de specii de flori: "Iată, puişori de calapăr. Se mai folosesc şi de leac, calapărul acesta. Aici am câteva tufe de rozmarin."

Parascovia Panfil vrea să-i transmită dragostea pentru flori şi nepoatei:

"Eu o ajut pe bunica la Florii şi la sădit florile. Mie cel mai mult îmi plac florile din grădina bunicii. Îmi plac lalelele, narcişii şi trandafirii. "

Unii moldoveni au mers în magazinele de specialitate să cumpere flori pentru a-şi decora grădina:

"Vrem să cumpărăm ceva, un tufar să înfrumuseţăm grădina noastră, că azi e sărbătoare mare, ca de Florii, vrem să o înfrumuseţăm".

"Am cumpărat şi salcie, am cumpărat şi mesteacăn, şi tuie, tufăraşi. Am amenajat foarte frumos".

La amenajarea curţii, designerii recomandă gazon, flori multianuale și arbuşti
coniferi.

"Avem aici un enupăr târâtor. El va ocupa spaţiul de jos, va fi tot veşnic verde. Şi în faţă am planta nişte plante perene, care sunt înfloritoare. Alisul va fi galben-galebn, ăsta este roz - flocsul tubulatata şi avem o armerie, cu frunza albă", a declarat Larisa Covali, designer peisagist.

Plantele nu sunt foarte capricioase, doar că necesită îngrăşăminte pentru întreţinerea lor. Cea mai ieftină compoziţie florală pentru balcon costă 1.500 de lei. Costurile pentru decorarea unei grădini cu o suprafață de 30 de metri pătrați pot depăşi 15.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu