Plante medicinale şi flori frumoase, la un iarmaroc în Grădina Botanică. Preţurile sunt mai mici decât pe piaţă

Embed:

Un iarmaroc de plante ornamentale a fost inaugurat astăzi, la Grădina Botanică din capitală. La târg au fost aduse peste 400 de specii, iar prețurile sunt cu 20 la sută mai mici, față de cele de piață. Expoziția se va desfăşura timp de o săptămână.

La expoziție pot fi văzute plante medicinale şi conifere, palmieri și flori de cameră. Cele mai scumpe sunt plantele tropicale și arbuștii. Prețul lor variază între 150 și 400 de lei.  Dar sunt specii care se vând cu 15 - 50 de lei bucata.

"Sunt solicitate plantele ornamentale din specia coniferelor. Pentru că acestea se manifestă prin atractivitatea lor. Se procură de asemenea și materie primă de plance medicinale, a căror substanțe biologic active se conțin în rădăcină"

Persoanele în etate sunt mai mult interesate de plantele medicinale, pe care le folosesc în tratamentul afecțiunilor:

"Planta asta se numește stevia. Acum am început să o folosesc pentru că sufăr de diabet. Schimbări sunt, mulțumesc lui Dumnezeu!"

Unii vizitatori, în special femeile, preferă coniferele și plantele de cameră:

"Am cumpărat coniferul pentru mama. Îl va planta la vilă. Aceste plante ne aduc viață lungă. Și în plus, va emana și un miros plăcut".

"Am visat mult să am această plantă în casă. Nicidecum nu-mi reușea să o cresc. Dar sper că acum îmi va reuși".

La târg sunt expuse multe plante medicinale, recomandate pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii.

"Asta este roinița, o plantă medicinală. Este o plantă liniștitoare. Are și proprietăți expectorante. Facem ceai din ea, sau din amestec roiniță, mentă, cimbru neapărat și ne ajută mai ales  în cazuri de tuse", explică savantul Lilia Chisnicean.

Târgul plantelor ornamentale este organizat pentru al cincilea an consecutiv la Grădina Botanică. Anul trecut, în cadrul expoziției, au fost vândute flori în valoare de 50 de mii de lei.

În Grădina Botanică există aproximativ 10 000 de specii de plante.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu