Plante de cânepă în valoare de 20.000 de lei, depistate și ridicate de polițiști (VIDEO)

Embed:

Poliția Capitalei în continuare desfășoră acțiuni de combatere a cazurilor de cultivare a plantelor cu conținut narcotic, în cadrul operațiunii “MAC 2019”, demarată de Inspectoratul General al Poliției.

Astfel ofițerii de investigație a sect. Ciocana din cadrul Direcției de Poliției a mun. Chișinău, au depistat 100 de plante de cânepă ce creșteau pe o parcelă din extravilanul  s. Bâc.

În cadrul acțiunilor de investigație polițiștii au stabilit că terenul pe care creștea cânepa, era prelucrat de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, în cazul în care acesta ar fi reușit comercializarea acestora urma să obțină un profit în sumă de 20.000 de lei.

Respectiv plantele au fost zmulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor.

Actualmente suspectul este cercetat în stare de libertate, în dependenţă de rezultate, el riscă să fie cercetat penal şi sancţionat  cu amendă în mărime de la 10.000 de lei la 20.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 100 de ore.

Reamintim, că operațiunea “Mac-2019” a fost  iniţiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal. Poliţia capitalei va întreprinde toate acţiunile legale de contracare a infracţiunilor legate de droguri. Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să infomeze serviciul unic 112, atunci când deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu