Plante de cânepă cultivate în ghiveciuri și un pistol, descoperite la domiciliul unui bărbat din Capitală

Embed:

Plante de cânepă cultivate în ghiveciuri, aparate confecţionate artizanal şi destinate consumului de droguri, precum şi un pistol păstrat ilegal de un model necunoscut, au fost descoperite în cartierul Poșta veche al Capitalei. 

Poliţiştii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiul Chişinău au efectuat percheziții la domiciliul unui bărbat de 32 de ani din sectorul Râșcani, unde au descoperit mai multe ilegalități. 

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unor acțiuni profilactice de combatere a infracţiunilor legate de circulaţia ilegală de droguri. 

La întrebările adrsate de către poliţişti, individul nu a putut explica originea armei, iar plantele de cânepă le-ar fi cultivat în scop de consum.

Toate probele au fost sigilate, confiscate și expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP pentru efectuarea expertizelor chimice şi balistice, pentru a constata modelul şi originea armei de foc. În acest sens ofiţerii de investigaţii urmează să stabilească dacă arma respectivă ar fi fost folosită la comiterea infracţiunilor.

În dependenţă de rezultatele expertizelor demarate, suspectul riscă să fie cercetat penal pentru consumul substanţelor narcotice şi păstrare ilegală de arme.

Conform legislaţiei penale în vigoare, individul poate fi sancţionat cu amendă de la 13.000 lei la 19.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu