Planifici să faci reparație în apartament? Vezi câți bani va trebui să scoți din portofel

Embed:

Între 10.000 și 20.000 de de euro, atât ar trebui să scoată din buzunare moldovenii, care planifică să facă, în acest an, reparaţie la cheie într-un apartament cu două odăi. Asta în cazul în care vor alege materiale de construcţie la un preţ mediu, spun specialiştii din domeniu.

Cei care vor dori să-şi facă un decor de lux, cu pietre svarowski şi teracotă poleită cu aur vor plăti sute de mii de euro. 

Anul 2016 ne aduce noi tendinţe în materie de design interior. Specialiştii spun că în vogă este stilul eco.

„În 2016 folosim materiale şi finisaje de format mare, materiale care emit tehturile naturale cum ar fi lemnul, piatra”, a precizat arhitectul Alexandrin Buraga.

Dacă veţi dori să procuraţi teracotă, veţi plăti de la 800 până la 2.000 de lei pentru un metru pătrat. Cea mai scumpă este cu pietre swarowski sau poleită cu aur. Moldovenii care vor să creeze aparenţa unui decor de lux, fără să îi ardă la buzunare, totuși au alternative:

„Există aceleaşi produse, în varianta economă, care au un preţ între 400 şi 600 de lei pentru un metru pătrat pentru formate mari de 120 pe 20 care sunt folosite la pardoseli, la placarea pereţilor.”

Mulţi dintre moldoveni spun că nu-şi pot permite astfel de cheltuieli. Oamenii fac singuri reparaţia în casă, iar materialele de construcţie le cumpără de la piaţă:

„După salariile noastre cam exagerat. Câte puţin şi câte oleacă facem reparaţie, durează, să zic aşa cinstit cam ani de zile.” 

Comercianţii spun că în perioada caldă a anului vânzările cresc:

„Avem preţuri diferite, acestea variază de la 130 lei şi ajung până la 590 de lei. La 130 de lei avem tapete de jumătate de metru şi mai sus, avem chiar tapete de de un metru la 250 de lei.” 

„Sezonul doar s-a început şi preţurile se regulează după cererea pieţei.”

Potrivit biroului naţional de statistică, de la începutul acestui an, preţurile la materialele construcţie au crescut cu cinci la sută faţă de 2015.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu