Planificau un ATAC TERORIST. 11 persoane au fost reţinute la Frankfurt şi sunt anchetate

11 persoane au fost reţinute la Frankfurt şi sunt anchetate sub suspiciunea de planificare a unui atentat "terorist islamist", cu folosirea unei maşini cu care să pătrundă în mulţime şi a unor arme de foc, în scopul de a omorî cât mai multe persoane, relatează Agerpres.

"Suspecţii, cu vârste cuprinse între 20 de ani şi 42 de ani, au fost arestaţi în cursul unor razii întreprinse vineri dimineaţa de poliţie în regiunea din jurul oraşului Frankfurt", a anunţat Parchetul din Frankfurt într-un comunicat, fără să indice cetăţenia suspecţilor.

Principalii suspecţi sunt un tânăr de 21 de ani din Offenbach, oraş situat aproape de Frankfurt, şi doi fraţi de 31 de ani din Wiesbaden, care ar avea legături cu comunitatea islamistă salafistă din zonă, se precizează în comunicat.

Bănuiţii luaseră deja legătura cu diverşi traficanţi de arme, au închiriat un vehicul greu şi au strâns bani pentru cumpărarea de arme de foc, potrivit comunicatului.

Anchetatorii se concentrează în special pe un număr de 10 persoane care trăiesc în landurile Hessa şi Renania-Palatinat. Ele sunt suspectate îndeosebi de finanţare a terorismului şi de ajutor pentru pregătirea unei crime.

În cursul unor percheziţii efectuate vineri dimineaţa în apartamente din Frankfurt şi din împrejurimile oraşului, poliţia a confiscat peste 20.000 de euro cash, mai multe cuţite, mici cantităţi de droguri şi mai multe documente electronice şi scrise.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu