Plânge puşcăria după ei! Ce afacere aveau doi turci în Moldova (VIDEO)

Embed:

Recrutau şi exploatau tinere pe teritoriul ţării. Este vorba despre doi cetăţeni turci de 35 şi 51 de ani, specializaţi în trafic de persoane şi copii. Oamenii legii au arestat suspecţii pentru 30 de zile.

Deasemeni, s-a stabilit că membrii grupului sunt coproprietarii unui local de distracții din sectorul Telecentru din Chișinău și specializați în turismul sexual.

Prin  manipulări psihologice și diferite promisiuni cu caracter financiar, suspecţii le convingea să presteze servicii sexuale comerciale.

Tinerele erau vândute  clienților turci care veneau în Republica Moldova cu scopul de a se distra, cu sume cuprinse între 100-200 euro, pentru serviciile care le prestau, astfel fiind exploatate sexual în diferite apartamente închiriate și hoteluri din municipiul Chișinău.

Poliția a pornit o cauză penală pentru trafic de ființe umane și trafic de copii.

Dacă vinovăția persoanelor culpabile de infracțiune va fi dovedită, aceștia riscă închisoare de până la 20 ani.

Reprezentatul Centrului de Combatere a Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, că în anul 2016 a fost înregistrată o dinamică de descreştere a fenomenului de exploatare sexuală.

"Prin intermediul diferitor manipulări psihologice faţă de această categorie social-vulnerabilă, fete tinere, de 17 ani, care datorită vârstei fragede nu-şi dădeau seama de propunerile din parte cetăţeninilor turci prestau servicii intime persoanelor din străinătate. Nu putem spunem că cineva binevol a prestat aceste servicii, în cazul când minorii sunt implicaţi în pestarea serviciilor sexuale, din start vorbim despre exploatarea lor. Fiecare copil abuzat are o traumă psihologică care foarte greu poate fi tratată. În perioada acestui an constatăm o dinamică de descreştere a fenomenului datorită Poliţiei şi Centrului de Combatere a Traficului de Persoane. Cele mai multe cazuri de exploatre sexuală sunt înregistrate în spaţiul online. În anul curent constatăm o dinamică de descreştere, dar rămâne în vizorul organelor de drept. De la începutul anului, 13 copii au fost supuşi exploatării sexuale pe teritoriul Republicii Moldova".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu