Planeta Marte ar trebui contaminată cu microbi de pe Pământ, înainte de a trimite oameni

Un grup de cercetători susține că planeta Marte ar trebui mai întâi contaminată cu microbi de pe Pământ înainte de a trimite oameni acolo, arată Business Insider. Microbii ar putea să facă atmosfera de pe Marte mai prietenoasă pentru om și să favorizeze apariția vieții.

Totuși, ideea contravine filosofiei NASA de a nu infesta cu organisme de pe Pământ planete străine.

La 50 de ani după ce omul a făcut primul pas pe Lună, planeta Marte a devenit următoarea frontieră în explorarea spațiului. NASA și companii private precum SpaceX derulează deja programe pentru a trimite primii oameni pe planeta roșie până în anul 2030, scrie libertatea.ro.

Supraviețuirea pe o planetă cu o atmosferă mai subțire, gravitație mai redusă și cantități minuscule de oxigen în componență presupune însă o serie întreagă de provocări. Dacă oamenii nu vor să-și petreacă tot timpul în costume sigilate și spații închise, trebuie să transforme Marte într-o planetă care să ofere condiții cât mai apropiate de cele de pe Pământ.

Asta presupune adăugarea de oxigen și alte gaze în atmosfera marțiană pentru a apropia temperatura de la suprafață și presiunea atmosferică de cele cu care suntem obișnuiți.

Microbii ar putea face atmosfera de pe Marte locuibilă Astfel, înainte de a lăsa oameni pe Marte, ar trebui să contaminăm planeta cu microbi de pe Pământ, susține un grup de cercetători din Canada și Brazilia într-un articol publicat de revista FEMS Microbiology Ecology.

Microbii ar face atmosfera marțiană mai prielnică pentru locuirea oamenilor, care s-ar afla astfel într-un mediu biologic familiar.

Lasă un comentariu