PLAN DE ACȚIUNI! Premierul cere ATENȚIE SPORITĂ pentru prevenirea cazurilor de gripă

Premierul Pavel Filip cere atenție maximă în cazul numeroaselor cazuri de gripă din țară. Acesta a cerut Ministerului Sănătății să întreprindă toate măsurile pentru a preveni îmbolnăvirile. În acest sens va fi întocmit un plan de acțiuni.

"Ne confruntăm cu o epidemie de gripă, firească pentru această perioadă. Însă e important ca efectele să nu iasă din limitele normalului. Doamnă ministru Glavan, vă rog să acordati o atenție maximă. Populația să fie informată în legatură cu măsurile pe care să le ia pentru prevenirea îmbolnavirilor, inclusiv cei care nu s-au vaccinat. Această informare trebuie făcută profesionist în școli și grădinite, astfel încât copiii să fie cât mai puțin expuși îmbolnavirii".

Totodată, premierul a spus că pe piața medicamentelor din țară este haos.

"Vreau să vă spun ca haosul este destul de mare. Am cerut ca un grup de lucru să pregătească o strategie cu acțiuni concrete și rapide pentru acest sector, astfel încât pe de o parte să avem garanția că prețurile care se plătesc la medicamentele actuale sunt corecte, pe de altă parte să dăm posibilitatea să fie aduse pe piață și
medicamente mai bune calitativ, chiar dacă sunt mai scumpe".

PUBLIKA.MD menţionează că spitalele din Capitală sunt pline până la refuz din cauza numărului mare de viroze. Doctorii spun că vor fi nevoiţi să instaleze paturi suplimentare pe holuri, deoarece la sfârșitul lunii februarie numărul pacienților ar putea să crească.

În ţară, pragul epidemic de infecţii respiratorii acute a fost depăşit, iar dacă în următoarele trei săptămâni numărul de îmbolnăviri se va majora, autorităţile vor institui stare de epidemie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu