Plan de acţiuni pentru realizarea politicii de reintegrare. Declaraţia lui Andrian Candu

Embed:

Platforma parlamentară pentru realizarea politicii de reintegrare va elabora o foaie de parcurs pentru a facilita discuţiile în cadrul negocierilor în formatul 5+2.

Declaraţiile au fost făcute de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după şedinţa platformei. Oficialul a mai spus că a fost trecută în revistă şi situaţia actuală din regiunea transnistreană. 

"La următoarea ședință vom discuta și despre un concept, de o viziune, de o strategie de tot ceea ce înseamnă statut special pentru regiunea respectivă și cu eventual plan de acțiuni sau foaie de parcurs pentru viitor. Ne așteptăm că în viitoarea jumătate de an să avem mai mult lucru, inclusiv pe Platforma Parlamentară, dar și suport pentru Guvern în tot ceea ce înseamnă reglementarea conflictului transnistrean", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

"În cadrul platformei de dialog cu Parlamentul au fost discutate toate subiectele care sunt pe agenda negocierilor în formatul 5+2 şi plus ultimele evoluţii care au avut loc în procesul de reglementare transnistrean. Rezultatele conferinţele Bavareze, pus perspectivele acestui process de reglementare pentru anul ce urmează", a relatat viceprim-ministru pentru Reintegrare, Gheorghe Balan.

Ședința Platformei parlamentare a avut loc în contextul vizitei în țara noastră, începând de astăzi, a președintelui în exercițiu al OSCE, Frank-Walter Steinmeier, ministrul de Externe al Germaniei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu