Plahotniuc reacționează: PLDM îi folosește pe frații Țopa ca arme împotriva concurenţilor politici

"PLDM îi folosește pe frații Țopa ca arme împotriva concurenţilor politici". Așa a comentat prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, acuzațiile precum că ar sta în spatele atacurilor de tip raider.

"Utilizarea fraţilor Ţopa ca şi arme împotriva concurenţilor politici este uşor de realizat, pentru că aceştia sunt şantajabili, vulnerabili şi caută protecţie politică. Orice insinuări din partea unor oameni cu asemenea reputaţie impun o tratare exigentă, dar presupun că domnul Ioniţă a avut ordin să le promoveze, atunci când a plasat în setul de documente pentru audierile situaţiei în sistemul financiar-bancar, acest pretins memoriu al fraţilor Ţopa", a explicat Plahotniuc.

Prim-vicepreședintele Parlamentului mai spune că Victor și Viorel Țopa s-au eschivat de la prezentarea probelor. "Acest fapt dovedeşte că au rolul şi interesul exclusiv de instrumente într-un joc politic fără a se preocupa în mod real de stabilitatea sistemului bancar din Moldova", a precizat Vlad Plahotniuc.

Democratul mai spune că regretă că o serie de parteneri externi ai Republicii Moldova au fost trataţi cu lipsă de respect, fiind indicaţi şi ei ca destinatari ai memoriului semnat de Victor și Viorel Țopa. "Le voi expedia o scrisoare cu precizările de rigoare şi îmi exprim disponibilitatea pentru o întâlnire cu diplomaţii, ca să clarific poziţia mea faţă de periculosul precedent creat", a conchis Plahotniuc.

Amintim că, oamenii de afaceri Victor și Viorel Țopa au declarat astăzi, că sunt victimele atacurilor de tip raider. Printr-un memoriu public adresat mai multor instituții din Republica Moldova, dar și celor internaționale, businessmanii îl acuză pe prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, că ar sta în spatele atacurilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu