Plahotniuc: Nu sunt supărat pe Filat, am fost parteneri de Alianţă şi de cele mai multe ori am colaborat foarte bine

Embed:

Nu am un război cu Vlad Filat şi nu sunt supărat pe el, dar nici nu ieşim împreună la bere. Aşa califică vicepreşedintele PD, Vlad Plahotniuc, relaţia politică pe care o are cu liderul PLDM, Vlad Filat. Deputatul democrat susţine că Vlad Filat a făcut unele declaraţii dure la adresa sa, pentru că a fost dezinformat. Declaraţiile au fost făcute pentru Unimedia.

"Ca să apară un armistiţiu între mine şi Vlad Filat, trebuie să fi existat un război. Eu nu am participat la nici un război cu Vlad Filat şi nu există necesitatea apariţiei unui armistiţiu între noi doi. Faptul că el a făcut unele declaraţii dure la adresa mea, nu înseamnă nicidecum un război. Eu percep astfel de acţiuni că o descărcare emoţională din partea lui, doar că ar trebui să-i cer despăgubiri pentru că-mi foloseşte numele ca să-şi descarce supărările acumulate. Glumesc, desigur", a spus Vlad Plahotniuc.

Mai mult, democratul susţine că Vlad Filat a fost dezinformat, atunci când i-a adus anumite acuzaţii. "Eu cred că Vlad Filat, atunci când s-a lansat în acele acuzaţii nefondate la adresa mea, a făcut-o folosind nişte informaţii neverificate, aşa-zise informaţii de presă, care nu s-au confirmat niciodată. Nu exclud şi să fi fost victima unei dezinformări. Eu însă nu m-am supărat pe Filat, am fost parteneri de Alianţă şi de cele mai multe ori am colaborat foarte bine. Pentru mine e mai important ce mă apropie de un om, decât ce mă separă", a explicat vicepreşedintele PD.

De asemenea, Vlad Plahotniuc a menţionat că s-a străduit să menţină mereu o comunicare cu Vlad Filat şi descrie relaţia politică dintre ei drept una normală.

"Noi suntem mult prea diferiţi ca să avem ceva de împărţit sau pentru ca să concurăm în vreo direcţie. Nu am avut dispute consistente niciodată. Chiar şi după declaraţiile lui dure la adresa mea, l-am sunat, am încercat să menţin comunicarea într-un cadru normal, astfel încât să nu fie afectată Alianţa din care făceam parte. Sigur că până la urmă lucrurile au explodat, dar motivele reale pentru care s-a întâmplat asta a fost o comunicare deficitară pe interiorul AIE. Cu Vlad Filat am o relaţie normală, de conlucrare politică. Nu ieşim la bere împreună, dar putem să ne vedem de câte ori este necesar şi să dialogam pe temele de interes comun", a adăugat Vlad Plahotniuc.

Publika.md menţionează că, anterior, liderul PLDM, Vlad Filat, l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc că stă în spatele mai multor întreprinderi de stat şi l-a numit "păpuşar". În replică, Vlad Plahotniuc l-a acuzat pe Vlad Filat că este "regele contrabandei".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu