Plahotniuc: Nu am o problemă să îl votez pe Filat premier

Embed:

Prim-vicepreşedintele PD, Vlad Plahotniuc, este gata să voteze pentru desemnarea liderului PLDM, Vlad Filat, în funcţia de prim-ministru. Deputatul democrat a declarat într-un interviu, acordat Unimedia, că dialogul PD cu Vlad Filat este unul constructiv, iar decizia finală va fi luată după ce va fi formată noua echipă guvernamentală.

"Eu nu am probleme să-l votez pe Vlad Filat în această funcţie, decizia finală o ia partidul. În acest moment, pot doar să vă spun că dialogul PDM cu Vlad Filat este unul constructiv, dar decizia finală o vom lua după ce va fi finalizată formarea noii echipe guvernamentale, după ce vom avea un program de guvernare şi, nu în ultimul rând, după ce vom constata că s-a creat o majoritate stabilă în Parlament. Şi vreau să vă spun că Vlad Filat are câteva calităţi foarte bune pentru a conduce Guvernul, doar că acestea au fost estompate în ultima perioada de unele neajunsuri apărute în actul de guvernare şi în funcţionarea AIE, iar el a preferat să lupte cu ele singur, în loc să comunice cu noi. De aici au şi apărut mai multe momente tensionate", a spus deputatul democrat.

Vlad Plahotniuc a mai spus că în noua echipă guvernamentală nu au ce căuta cei care au afectat imaginea Guvernului precedent, fiind suspectaţi de acte de corupţie.

"Fiecare se va regăsi în locul pe care îl merită, dar şi pe care şi-l doreşte. Toţi sunt oameni dedicaţi partidului, au muncit enorm pentru PDM. Pe de altă parte, sigur că decizia de a face sau nu parte dintr-o echipă guvernamentală aparţine nu doar celui care numeşte, ci şi celui care este nominalizat. Pentru PDM este principial ca în noul Guvern să introducem mecanismele necesare pentru a avea o comunicare mai bună pe interior şi a evita, în acest fel, apariţia unor tensiuni care să ne îngreuneze activitatea. La fel de principial este ca din noua echipă să nu facă parte cei care au afectat imaginea Guvernului precedent, fiind suspectaţi de acte de corupţie", a conchis Vlad Plahotniuc.

Publika.md menţionează că Vlad Filat este premierul desemnat de preşedintele ţării, Nicolae Timofti, la funcţia de premier. Potrivit legii, premierul desemnat trebuie să prezinte Parlamentului programul şi componenţa nominală a noului Guvern până pe 25 aprilie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu