PL vrea capul lui Kuzmin

Embed:

Partidul Liberal cere ca ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, să fie rechemat din funcţie. Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că va solicita Ministerului de Externe să facă un demers în acest către diplomaţia de la Moscova.

"Ambasadorul rus a încercat să dea vina pe un cetăţean care era mort. Kuzmin este departe de a
relata adevărul despre situaţia din Moldova. Trebuie să avem un ambasador care să contribuie la relaţiile dintre Moldova şi Rusia", a declarat Mihai Ghimpu.

În acelaşi timp, vicepreşedintele PL, Ion Hadârcă, spune că a fost uimit de atitudinea diplomatului. "M-a şocat tonul ironic al ambasadorului Rusiei la Chişinău. Este timpul ca acest imperiu să-şi retragă armatele din spaţiile ocupate. Trebuie să-i amintim ambasadorului că a dat în bară serios. Să-i amintim că în desenul animat Winnie Pooh există şi măgăruşul Ia, care a rămas fără coadă. Şi el ar putea rămâne fără coadă, dar şi imperiul", a menţionat Hadârcă.

Anterior, ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin, a declarat că regretă moartea tânărului de la Pârâta, împuşcat pe 1 ianuarie de un pacificator rus. Acesta a precizat, însă, că trebuia luat în considerare faptul că băiatul era în stare de ebrietate, iar maşina în care se afla era furată. Mai mult, Valeri Kuzmin şi-a permis să dea sfaturi presei despre cum ar trebui să fie reflectat acest caz.

În replică, diplomaţia de la Chişinău a calificat declaraţiile ambasadorului rus drept sarcastice şi total nepotrivite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu