PL vrea "capul" lui Dodon. Liberalii insistă asupra organizării unui referendum pentru demiterea şefului statului

Embed:

Partidul Liberal nu renunţă şi insistă asupra organizării unui referendum pentru demiterea şefului statului, Igor Dodon. Liderul PL, Mihai Ghimpu, susţine că plebiscitul trebuie desfăşurat, în special, după ce, ieri, Dodon a criticat dur semnarea de către unele localităţi din ţară a Declaraţiei de Unire cu România.

Liberalii spun însă că nu au numărul de voturi necesare pentru a iniţia plebiscitul şi cer sprijinul celorlalţi deputaţi din Parlament.

"Iată că unul care mai mult locuieşte prin Siberia, dar cu locul de muncă e în Republica Moldova, ne-preşedintele, Igor Dodon, a ridicat bâta şi a început să intimideze aceşti aleşi locali. Ne-preşedintele Dodon încalcă şi a încălcat foarte des Constituţia, şi trebuie pedepsit", a spus preşedintele PL, Mihai Ghimpu. 

Ieri, Igor Dodon, printr-un comunicat de presă, a condamnat dur acţiunile consiliilor locale, care au semnat Declaraţia de Unire.

Şeful statului a precizat că astfel de acţiuni duc la denigrarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale.

De asemena, Dodon a anunțat că va convoca o ședință a Consiliului Suprem de Securitate și a cerut Guvernului și Parlamentului să ia atitudine.

Până acum, opt localități din țară au semnat declaraţii de unire cu România.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu