PL și PSRM vor contesta în instanță decizia lui Nistor Grozavu: Primarul interimar nu are dreptul să numească un nou primar

Embed:

Liberalii și socialiștii au făcut front comun împotriva edilului interimar și a noilor viceprimari ai Capitalei. PSRM şi PL au criticat dur decizia lui Nistor Grozavu, care vine să depășească blocajul instituțional de la Primăria Chișinău.

Potrivit lor, hotărârea este neconstituţională şi susţin că o vor contesta în instanţă. Președintele PL, Mihai Ghimpu, susține că Nistor Grozavu nu avea dreptul să numească viceprimarii și nici să desemneze edilul interimar.

"Vom merge pe calea juridică, aşa încât să demonstrăm că toate aceste dispoziţii, începând de la includerea în ordinea de zi a domnului Grozavu prima dată la consiliu şi a doua oară şi numirea astăzi de viceprimar. Şi uitaţi-vă cu câtă neruşinare, obrăznicie, un om care este certat grav cu legea vine şi vrea cică să facă dreptate în Chişinău", a spus președintele PL, Mihai Ghimpu.

De cealaltă parte, socialiștii spun că liberalii au căzut în propria capcană atunci când au limitat atribuțiile Consiliului Municipal Chișinău și le-au extins pe cele ale primarului. Potrivit lor, deputații PL nu s-au așteptat ca amendamentele introduse de ei în lege să lovească precum un bumerang. Socialiștii spun că, la fel ca și liberalii, vor merge în judecată.

"Nicăieri nu este scris că primarul interimar, care este cercetat penal şi care şi-a recunoscut vina, are dreptul să numească un nou primar interimar şi viceprimarii municipiului Chişinău. Vom pregăti o adresare în judecată pentru anularea acestor dispoziții despre numirea Silviei Radu şi donului Codreanu", a spus consilier municipal PSRM, Alexand Odințov.

Mai mult, conducerea PL spune că deputații liberali vor cere interpretarea Constituției pentru a clarifica dacă un primar interimar preia în totalitate atribuțiile primarului general.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu