PL și PCRM, în așteptarea dialogului cu Iurie Leancă. Ce spun Chirtoacă şi Ivanov

Embed:

Liberalii şi comuniştii sunt în aşteptarea invitaţiei premierului desemnat Iurie Leancă pentru a discuta despre programul de guvernare şi despre componenţa noului Executiv. Leancă nu a anunţat, deocamdată, când va începe discuţiile cu deputaţii PL şi PCRM, pentru a-i convinge să-l sprijine în Parlament.

Liberalii spun că decizia de a vota sau nu pentru noul Guvern va fi luată după ce le va fi prezentat programul de guvernare.

"Deocamdată nu cunosc să fi fost transmisă vreo informaţie la partid. Dar cred că avem timp. Este necesar să aibă loc la început consultări, discuţii şi apoi să revenim la acest subiect", a declarat vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă.

Contactat de Publika TV, preşedintele fracţiunii parlamentare a PCRM, Violeta Ivanov, a reiterat că deputaţii comunişti nu-l agreează pe Iurie Leancă în funcţia de premier.

Oamenii aşteaptă însă ca politicienii să voteze cât mai curând Guvernul şi să adopte legi care să le asigure bunăstarea:

"Aud că nu avem nici Parlament, nici Guvern. Trebuie toţi să se unească şi să meargă înainte".

"Să facă condiţii, să fie de lucru. Să mărească salariul".

"Eu aş vrea ca să fie o persoană competentă. Nu mă interesează din ce partid, dar să poată conduce ţara şi să susţină cursul European".

Iurie Leancă trebuie să ceară votul de încredere al deputaţilor pentru programul de guvernare şi componenţa Guvernului până la mijlocul săptămânii viitoare. Deocamdată, premierul în exerciţiu are susţinerea a doar 42 de deputaţi liberal-democraţi şi democraţi, din cele 51 necesare. Până în prezent, premierul desemnat a purtat discuţii cu investitorii străini, cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, dar şi cu cei ai societăţii civile. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu