PL şi PCRM îl acuză pe Igor Dodon că face campanie electorală pentru socialişti: Stai băi acasă şi du-te şi cântă la karaoke

Embed:
Liberalii şi comuniştii acuză în unison şeful statului că face campanie electorală pentru socialişti. În context, Partidul Liberal a anunţat că va cere în mod repetat excluderea PSRM din cursă, după ce socialiştii s-au ales doar cu o avertizare din partea Comisiei Electorale Centrale. În cadrul unei conferinţe de presă, Dorin Chirtoacă l-a acuzat pe Igor Dodon că, în preajma alegerilor parlamentare, promovează la greu socialiştii.

"Prima imagine, la Taraclia Igor Dodon pupă colacul. Nu a avut când să pupe colaci doi ani de zile de când a fost ales preşedinte, acum în campanie electorală, la nord, la sud. Unde se întâmplă toate astea, în faţa secţiei de votare. El nu face campanie electorală, el acolo plimbă ursul", a menţionat Dorin Chirtoacă.

Aceleaşi acuzaţii au venit şi din partea comuniştilor.

"E clar lucru că el apare acolo unde lor le trebuie. Ei cred că socialiștii au mai mare poziţie. Iaca de exemplu zilele acestea au fost în Taraclia. Stai băi acasă şi du-te cu aceştia, cum îl cheamă, care a venit şi a cântat aici, Leps şi cântă acolo karaoke. El s-a activat tocmai când merge campania", a precizat Vladimir Voronind, liderul PCRM.

Remarca lui Vladimir Voronin vine după ce zilele trecute Igor Dodon a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare alături de cântăreţul rus Grigori Leps, îmbrăcat la patru ace, dar în papuci de cameră. Fotografia a trezit interesul internauţilor, care nu au ezitat să facă glume pe seama preşedintelui.

Acuzaţiile concurenţilor electorali par să nu-l deranjeze pe şeful statului. Acesta continuă să afirme că nu se implică în campanie, în ciuda sesizărilor depuse. La începutul săptămânii, Igor Dodon a venit şi cu un mesaj special pentru criticii săi, în stilul în care ne-a obişnuit.

"Vrem să dăm un mesaj foarte clar: beţi câte o cană de ceai şi nu mergeţi cu fărădelegi", a menţionat Igor Dodon.

Între timp, Partidul Șor a depus deja o nouă sesizare la CEC împotriva socialiştilor, acuzând bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, că implică autoritățile Federației Ruse și Turciei, în campania electorală a PSRM.

Săptămâna trecută, Comisia Electorală Centrală a atenționat Preşedinţia să nu se mai amestece în campania electorală pentru alegerile din 24 februarie, iar Partidul Socialiştilor a fost sancționat cu avertisment. Hotărârea a fost luată în urma unor sesizări depuse de PL și Partidul "Șor", care au acuzat socialiștii că utilizează resurse administrative şi financiare prin intermediul Preşedinţiei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu