PL şi câţiva deputaţi PLDM au semnat pentru Marian Lupu

Embed:

Marian Lupu are sprijinul colegilor de Alianţă pentru a se înregistra în cursa pentru Preşedinţie. Aproape toţi membrii Coaliţiei de guvernare dau asigurări că vor semna lista de susţinere a preşedintelui Partidului Democrat, pentru a-şi depune dosarul la Comisia specială pentru alegerea şefului statului. Lista va ajunge la Marian Lupu în această seară.

Liberalii, dar şi unii liberal-democraţi şi-au pus deja semnăturile. Deputaţii PLDM spun, însă, că îl vor aştepta pe Lupu, după înregistrarea în cursă în calitate de candidat la şefia statului, pentru a discuta despre obiectivele pe care urmează să le realizeze, dacă va deveni preşedinte al ţării. Aşadar, Marian Lupu are mult mai mult decât cele 15 semnături necesare pentru a fi înregistrat în cursă. Urmează să vedem dacă va avea şi susţinerea a cel puţin 61 de deputaţi pentru a deveni preşedinte.

"Domnul Lupu, în calitate de candidat la funcţia de preşedinte, este obligat să aibă întrevederi cu toate grupurile parlamentare şi acest lucru sunt absolut convins că va fi realizat", a declarat preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

"Îl vom aştepta pe candidatul pentru funcţia de preşedinte, ca oficial înregistrat să vină cu prezentarea unor obiective şi sperăm ca, către această dată să nu rămână niciun fel de suspiciune, niciun fel de îndoială că anume dumnealui este cel mai potrivit candidat", a subliniat preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Şi liberalii şi-au pus semnătura pe lista de susţinere a lui Marian Lupu. "Cine trebuie să fie mai cointeresat? Noi sau Lupu? Noi avem nevoie de Alianţă sau n-avem nevoie de Alianţă? Asta e. Aşa că mai mult ne trebuie nouă, nu lui Lupu", a punctat preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

Socialistul Igor Dodon susţine, însă, că asupra lui se exercită presiuni pentru a vota candidatul AIE. Totodată, comuniştii nu spun, încă, dacă vor participa sau nu la alegerea şefului statului.

"Decizia o vom adopta în următoarele zile, la forul partidului nostru, la plenara comitetului central, unde o să ne apreciem care va fi opinia, comportamentul nostru referitor la această situaţie", a precizat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Parlamentul urmează să aleagă şeful statului pe 16 decembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu