PL s-a lansat în campania electorală pe malul Prutului. Ce farsă le-a făcut un bărbat din Frăsinești, Ungheni

Embed:
Pe malul Prutului și într-o mare de drapele. Așa s-a lansat, astăzi, în campania electorală Partidul Liberal. Liderii formațiunii vor să convingă moldovenii că sunt unioniști veritabili şi că unirea Republicii Moldova cu România depinde de numărul de liberali care vor accede în Parlament.

Președintele liberalilor, Dorin Chirtoacă, a prezentat succesul economiei românești drept model de dezvoltare.

"Din ce cauză, oameni buni, nu vrem unirea? Cum dvs. explicați că vreți o viață mai bună dacă o refuzați acei care nu vreți unirea încă? Viața bună poate veni numai de peste Prut, pentru că România face parte din NATO, din Uniunea Europeană - cel mai puternic motor economic al lumii, cea mai civilizată parte a lumii", a declarat Dorin Chirtoacă.

Liberalii au mai remarcat că este nevoie de cât mai multe poduri peste Prut.

"Menirea noastră este de a construi cât mai multe poduri. În 1940, când așa-zișii eliberatori ne-au eliberat, Basarabia avea 27 de poduri care făceau legătura cu România. Astăzi, mai avem doar nouă, din care opt sunt funcționale", a precizat Iurie Chirinciuc, membru PL.

La lansarea Partidului Liberal a participat și unionistul Vlad Bilețchi care candidează pe listele PL. După ce i-a criticat, acesta a explicat de ce a decis să participe la alegerile parlamentare alături de formațiunea lui Dorin Chirtoacă.

"Eu am fost de multe ori supărat. De foarte multe ori am avut așteptări care nu s-au realizat mai ales din partea politicienilor, mai ales din partea celor din dreapta, mai ales din partea celor unioniști. Cu orice preț trebuie să mergem înainte, cu orice preț trebuie să cedăm în fața orgoliilor, să dăm jos supărările, pentru că doar împreună putem reuși", a punctat Vlad Bileţchi, președintele Asociației "Unirea-ODIP".

Și pentru că la Frăsinești, Ungheni, nu vin politicieni de la Chișinău în fiecare zi, un locuitor a vrut să le facă o farsă liberalilor, aşa că a arborat steagul Rusiei la el în ogradă. Replica lui Chirtoacă nu a întârziat.

"Frate de peste drum, spune-ne, te rog, dacă noi de 200 de ani suntem cu Rusia așa cum ai arborat drapelul, de ce trăiești așa de bine, între ghilimele? De ce de 200 de ani nu te poți face gospodar, om bun? Noi, până la urmă, o să aducem prosperitatea și în Rusia", a precizat Chirtoacă.

Partidul Liberal va figura pe locul 15 în buletinul de vot. Pe circumscripțiile uninominale, formațiunea a desemnat 27 de candidați.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu