PL învinuit de PLDM că se joacă de-a cvorumul. Ghimpu: Aşezaţi-vă pe scaun şi mergeţi pe pământ

Proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea cazurilor de demolare și deteriorare a monumentelor istorice  ocrotite de stat nu a fost aprobat nici la şedinţa Parlamentului de azi, 28 iulie.

După ce deputații Alianței pentru Integrare Europeană s-au întrunit în ședință şi au discutat asupra acestui proiect, fiind întreruptă şedinţa Legislativului, preşedintele interimar Marian Lupu a cerut ca fracţiunea PLDM să înainteze un alt candidat pentru a fi numit preşedinte al acestei Comisii, în locul lui Ghenadie Ciobanu.

Astfel, Chiril Lucinschi, președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, a declarat că această candidatură a PLDM, Gheorghe Ciobanu,  a fost votată unanim la comisia parlamentară.

Potrivit lui Valeriu Streleţ, preşedintele fracţiunii PLDM, candidatura lui Ghenadie Ciobanu este una potrivită: "Acesta întruneşte toate calităţile pentru a-şi exercita atribuţiile ca preşedinte a Comisiei respective".

Întrucât fracţiunea PL nu este de acord cu această candidatură, imediat după revenirea în şedinţă, câţiva deputaţi liberali au părăsit din nou sala. Valeriu Streleţ nu s-a gândit mult şi a declarat că fracţiunea PL se joacă de-a cvorumul.

"Aşezaţi-vă pe scaun şi mergeţi pe pământ. Să nu credeţi că pâmântul merge cum vreţi voi. Voi ne şantajaţi pe noi şi nu viceversa", a spus în replică Mihai Ghimpu.

Amintim că la şedinţa de azi a Parlamentului, liberalul Mihai Ghimpu, liderul PL, s-a arătat deranjat de faptul că PLDM a menţinut candidatura lui Ghenadie Ciobanu în calitate de președinte al comisiei de anchetă pentru investigarea cazurilor de demolare şi deteriorare a monumentelor istorice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu