PL condamnă intenția de a fi semnat un acord de colaborare în domeniul militar cu Rusia

Partidul Liberal condamnă modul fățarnic în care guvernarea ACUM-PSRM încearcă să pretindă că vizita ministrului Apărării al Federației Ruse, Seghei Șoigu, ar fi fost una privată. Totodată, PL condamnăm intenția de a fi semnat un acord între cele două ministere de profil.

"În cadrul unor vizite private, oficialii nu participă la manifestații publice, nu înmânează drapele de lupta, nu oferă decorații, cu atât mai mult pe teritoriu ocupat ilegal, cum a făcut Șoigu în regiunea transnistreană.

Vizita în regiunea transnistreană poartă un caracter de susținere directă a trupelor ruse staționate ilegal în regiune, precum și de confirmare a agresiunii Federației Ruse asupra Republicii Moldova.

Sărbătorirea aniversării a 75-a de la “eliberarea” de sub așa-numita “ocupație germano - română”, cu organizarea manifestațiilor în comun de către Rusia și Presedinția RM au avut un caracter public și oficial, fiind trecute în agenda de lucru a Presedinției RM și Guvernului Rusiei.

Autorizarea de către Guvern a zborului lui Serghei Șoigu cu un avion militar special (Tu-214) spre Chișinău, precum și solicitarea survolării spațiului aerian al României în acest sens, reprezintă acte de trădare de către Guvern a intereselor naționale a RM. Cum este posibil ca Șoigu să vină în Republica Moldova, în vizită "privată", cu un avion special, al Ministerului Apărării al Rusiei?!

Intenția apărută în presă privind semnarea unui acord între Ministerul Apărării al Federației Ruse și Ministerul Apărării al Republicii Moldova, reprezintă un act de sfidare a independenței RM, atât timp cât armata de ocupație și munițiile armatei ruse se găsesc pe teritoriul RM. Singurul document care poate fi semnat este o foaie de parcurs privind calendarul retragerii armamentului și trupelor ruse din Moldova", se menţionează într-un comunicat emis de PL.

PUBLIKA.MD aminteşte că săptămâna trecut, ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a întreprins o vizită la Chişinău. În cadrul întrevederilor cu preşedintele Igor Dodon, Şoigu a declarat că Federaţia Rusă vrea să încheie un acord de colaborare cu armata ţării noastre pentru o perioadă de trei ani. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu