PL cere organizarea unui referendum pentru a-l demite pe Igor Dodon

Embed:

Partidul Liberal a depus un demers privind suspendarea și demiterea lui Igor Dodon din funcția de președinte. Anunțul a fost făcut într-o postare pe pagina de Facebook a partidului. 

"Solicitarea de suspendare din funcție și dispunerea desfășurării referendumului republican privind demiterea lui Igor Dodon din funcția de Președinte al Republicii Moldova, se bazează pe încălcarea prevederilor Constituției Republicii Moldova și a jurământului depus, având în vedere declarațiile și faptele cu caracter antistatal, care se înscriu la trădare de patrie, declarații făcute la adresa Republicii Moldova de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în temeiul art. 89 din Constituția Republicii Moldova.

Având în vedere că Partidul Liberal a iniţiat încă în luna ianuarie 2017 procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui, înregistrând în Parlament un proiect de hotărâre în acest sens, care din păcate nu a fost susținut de alți deputați, înaintăm acest demers pentru a putea fi reînregistrat sub formă de inițiativă legislativă de către deputații din actualul Parlament.", a anunțat Partidului Liberal. 

Solicitat de Publika TV, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, ne-a declarat că nu comentează astfel de subiecte.

 

loading...

Lasă un comentariu