PL acceptă invitaţia PDM la negocieri privind crearea noii majorităţi parlamentare

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a dat de înţeles că va participa la noile negocieri propuse de Partidul Democrat pentru formarea de urgenţă a unui Guvern nou, dar şi a unei majorităţi proeuropene în Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit liberalului, forţele proeuropene trebuie să lupte pentru valorile promise cetăţenilor şi să nu se atace unele pe altele.

"Mă gândeam înainte de vot, oare când Domnul va schimba ceea ce este la noi, oare când moldovenii nu vor trăi cu mintea de pe urmă, dar totuşi asta se vede şi în ziua de azi. Noi nu am susţinut moţiunea. Acum trebuie să ne aşezăm la masă, să discutăm, fără supărări, viaţa merge înainte, avem nevoie de o Alianţă proeuropeană, trebuie să implementăm Acordul de Asociere", a declarat Mihai Ghimpu.

"Eu şi colegii mei din PL eram foc supăraţi atunci când au încercat să rupă partidul, cu timpul ne-am liniştit şi am înţeles că trebuie să ducem o luptă. Ne-am aşezat la masă cu cei care au provocat ruptura. Ce să-i faci? Acum vom sta ca doi copii supăraţi pe diferite maluri ale unui râu?", a specificat Ghimpu.

"Având în vedere trista poveste prin care am trecut noi liberalii, am stipulat în Acordul AIE 3 ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple. Este foarte important atunci când promitem viitorul european cetăţenilor. Trebuie să trecem peste supărări. În ultima perioadă colegii din PLDM au avut un vocabular care nu a fost deloc politic. Acum toţi trebuie să se liniştească", a spus Ghimpu.

Parlamentul nu poate fi dizolvat. Republica Moldova nu poate să existe fără un Guvern cu atribuţii. Lipsa Guvernului este lipsa unui Acord cu FMI. Soluţia e să ne aşezăm la o altă masă. Ceea ce avem acum e ceea ce au votat cetăţenii. Corect ar fi că cei care şi-au asumat actul guvernării să fie responsabili, să te  gândeşti atunci când arunci nişte vorbe. Trebuie să luptăm cu promovarea unor valori, nu să ne atacăm unul pe altul", a conchis liderul PL.

PUBLIKA.MD aminteşte că liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a propus începerea imediată a unor negocieri pentru crearea unei majorităţi, care va asigura o guvernare stabilă.

Marian Lupu: Partidele proeuropene trebuie să înceapă negocierile chiar de mâine

De asemenea menţionăm că Republica Moldova a rămas fără Guvern. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ a fost votată de 65 de deputaţi, împotrivă au fost 18 parlamentari.

MOLDOVA, FĂRĂ EXECUTIV! Parlamentul a votat pentru DEMITEREA GUVERNULUI STRELEŢ

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu