Pizza, biscuiţi şi cozonaci italieni la Cimişlia! 20 de moldoveni învaţă meserie de la un faimos brutar italian

Embed:

Miros de pizza, biscuiţi şi cozonaci italieni la Cimişlia unde 20 de moldoveni sunt instruiţi în domeniul brutăriei şi patiseriei de un bucătar renumit venit din Italia. Cursurile au loc în cadrul unui program de colaborare încheiat între Agenţia de Dezvoltare Regională Sud şi reprezentanţii unei companii italiane.

Giovanni Melli spune că bunătăţile au fost pregătite din ingrediente autohtone. Totuşi, ca să aibă gustul specific italian a fost nevoie de utilaje speciale, care au fost aduse din Italia.

"Acesta este utilajul de bază pentru a face pâine, prăjituri, focaccia şi pizza", a declarat antreprenorul italian, Albino Razi. 

Printre cei dornici să cunoască bucătăria italiană sunt chelneri, brutari sau chiar amatori. Ecaterina Matei are o afacere în domeniul alimentaţiei şi spune că a venit să afle secretul reţetei cozonacului italian.

"Cel mai mare vis al meu, îmi place foarte mult panettonele, pasca italiană. Am o slăbiciune de neînchipuit", a declarat Ecaterina Matei. 

Alţi participanţi au venit să înveţe a face pizza veritabilă cu gust italienesc.  

Colaborarea a fost stabilită pentru un an. Dacă vor fi mai mulţi doritori, perioada va fi extinsă.

"Scopul principal al cursurilor este să ajutăm populaţia să înveţe o profesie şi să se dezvolte şi să nu aibă nevoie să caute alte locuri de muncă în afară", a declarat consultantul în afaceri, Claudio Li Calzi.

"Să poată să facă aici o afacere şi totodată să beneficiem şi noi de acele produse pe care le vedem în magazine specializate aduse din Italia", a declarat directorul ADR Sud, Maria Culeşov. 

La finalul cursurilor care vor dura trei săptămâni, participanţii vor primi certificate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu