Pistolarul de la Mălăieşti a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Embed:

Pistolarul de la Mălăieşti, Criuleni care sâmbăta trecută a tras în trei oameni, a primit 30 de zile de arest, în izolator. Decizia a fost dictată de Judecătoria Criuleni şi este cu drept de atac, dar avocatul suspectului spune că nu va face recurs. Apărătorul a mai precizat că suspectul îşi recunoaşte vina şi îi pare rău.

Suspectul, în vârstă de 62 de ani, a fost adus încătuşat la judecătorie. El nu a vrut să discute cu presa şi s-a arătat deranjat de prezenţa echipei de filmare.

- Sunteţi de acord presa să participe la examinarea demersului?
- Ca atare nu-mi place, pentru că eu nu sunt erou care trebuie filmat.
- Adică nu sunteţi de acord?
- Deloc.

Magistraţii au acceptat cererea procurorilor de a-l plasa în arest pe suspect.

"Se aplică învinuitului Melintii Vitalie Dionisie măsura preventivă arestarea preventivă şi emit în privinţa acestuia un mandat de arestare pe un termen de 30 de zile".

"Motivele de bază care au dus la solicitarea măsurii preventive arestul preventiv este faptul că ultimul este învinuit de patru infracţiuni, dintre care una este excepţional de gravă. Reieşind din caracterul comiterii infracţiunilor şi anume de faptul că s-a folosit arme de foc şi reieşind şi din armele ridicate de la faţa locului, s-a constatat că este o persoană periculoasă", a comunicat procurorul, Ruslan Cazacu.

"Tot recunoaşte, se căieşte, el nu e bucuros de ce a făcut. Se caracterizează, la Primărie duceţi-vă, pozitiv este caracterizat. Este şi vină parţială la părţile vătămate care au stăruit. Omul a avut tulburări şi l-au adus la aşa situaţie chiar părţile vătămate de la început, din câte ştiu eu. Unul dintre ei a pus şi mâna pe cuţit şi a sărit la dânsu", a afirmat avocatul, Vasile Onea.

Ieri, în cadrul unei emisiuni, şeful direcţiei combaterea crimelor grave al INI, Igor Zglavuţa, a declarat că individul le-a povestit oamenilor legii că este pasionat de arme şi păstra în casă patru pistoale, o grenadă şi peste 140 de cartuşe. Doar una dintre arme şi gloanţele erau deţinute legal. De asemenea, a ieşit la iveală faptul că bărbatul era beat criţă în momentul comiterii infracţiunii.

"El a declarat din start, încă în seara zilei de sâmbătă, că este pasionat de arme. Grenada a cumpărat-o de pe piaţa neagră din regiunea transnistreană. Referitor la consumul de alcool, bănuitul nostru a început să consume din data de 7. El era deja de câteva zile de consum abundent de alcool", a menţionat şeful Direcţiei Combaterea Crimelor Grave INI, Igor Zglavuţa.

Între timp, victimele pistolarului rămân internate.

"Doi dintre ei sunt încă în staţia de reanimare în stare gravă, dar stabilă, iar doamna este în secţia traumatologie în stare de gravitate medie", a informat purtătorul de cuvânt Institutul de Medicină Urgentă, Dorina Arsene.

Amintim că scena de groază s-a produs chiar în casa agresorului. Una dintre victime, un bărbat, fusese luat ostatic, iar pentru eliberarea acestuia şi reţinerea pistolarului a fost nevoie de intervenţia a 20 de poliţişti. Bărbatul urmează să fie supus unei expertize psihiatrice.

CITEŞTE ŞI Detalii noi în cazul de la Criuleni. Ce a povestit bărbatul care a împuşcat cele trei persoane


loading...

Lasă un comentariu