Pistă modernă pe aeroportul din Chişinău! De acum, zborurile pe timp de ceaţă vor fi mai sigure (FOTO)

Embed:

Pe aeroportul din Chișinău vor putea ateriza și avioane de mare tonaj. Mai mult, de acum încolo, zborurile pe timp de ceață sau alte condiții meteo nefavorabile nu vor mai fi atât de dificile. Asta după ce a fost extinsă și modernizată pista de aterizare. În primă fază, a fost reabilitată o porțiune de un kilometru. Reprezentanții aerogării afirmă că noile condiții vor contribui la ieftinirea biletelor. 

Primul avion care a aterizat pe noua pistă este un Airbus, care a venit din Moscova.

Noua pistă are o suprafața netedă și a fost dotată cu iluminare specială.

Lucrările de renovare a pistei sunt efectuate de specialiști din Germania.

"Pista de pe acest aeroport este destul de lungă. Asta permite reparația unor porțiuni destul de importante din ambele părți. Porțiunea de doi kilometri și jumătate rămasă este suficientă pentru decolarea și aterizarea avioanelor.", a spus directorul tehnic al companiei de construcții, Arnulf Puhler.

Lucrările vor fi reluate deja în primăvară și ar urma să fie finalizate în 2018. Specialiștii germani dau o garanție de 30 de ani. Pista de decolare de pe Aeroportul Internațional Chișinău are o lungime de 3590 de metri și a fost dată în exploatare în anul 1987. Termenul de garanție a expirat acum 10 ani.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu