Pirkka Tapiola: Pentru Republica Moldova, Acordul DCFTA este o uşă deschisă spre piaţa globală

Embed:

Şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola a declarat, în cadrul Forumului economic al AOAM, că Acordul DCFTA (Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător) nu este o uniune vamală, iar realizarea tuturor sarcinilor pe care acesta le impune garantează accesul Republicii Moldova pe piaţa globă. Mai mult decât atât, DCFTA nu este o uniune vamală, ci un instrument care contribuie la deschiderea ţării noastre către reforme. 

"Este mai dificil să accesăm piaţa Uniunii Europene, dar dacă atingem acele standarde, atunci puteţi accede pe orice piaţă. Standardele Uniunii Europene au devenit standarde globale. Dacă ajungeţi acolo veţi ajunge o valoare adevărată. Vorbim despre oportunităţi economice şi schimbările care vor fi aduse. Putem obţine mai multe. Sunteţi alături de UE - cea mai mare piaţă la nivel mondial", a spus Tapiola.

De asemenea politicianul a avut și cuvinte de laudă pentru Guvern: ”Există strategii economice foarte bune. Dar aceste strategii trebuie să fie implementate. Ora este deja să începem a lucra serios.  Oportunităţile de asemenea există. Noi ne vom asigura că vă oferim tot suportul posibil pentru a valorifica oportunităţile din interiorul Republicii Moldova şi a menţine la un nivel înalt suportul care vine din partea Uniunii Europene.În acest sens sperăm că Moldova va deveni un competitor şi un jucător important pe piaţa economica europeană.”

Şeful Delegaţiei Europene a apreciat angajamentele pe care Cabinetul de miniştri Filip şi le-a asumat: 

"Noi am văzut că au fost îmbunătăţiri, dar avem nevoie şi de durabilitate şi efort de a continua. Există strategii economice foarte bune. A venit timpul să se lucreze. Noi ne vom asigura că vă oferim tot suportul posibil". 

PUBLIKA.MD aminteşte că, astăzi, la Chişinău, are loc Forumulul economic"Republica Moldova în noul context regional". În cadrul forumului mai mulți oameni de afaceri vor identifica și vor discuta cele mai bune idei și soluții pentru dezvoltarea economică a țării noastre.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova, fondată de Vlad Plahotniuc.

CITEŞTE ŞI: Vlad Plahotniuc la Forumul economic al AOAM: Noi trebuie să mergem înainte pe calea europeană

CITEŞTE ŞI: Vladislav Zhukovskiy: Moldova a obţinut peste 3,5 miliarde de dolari doar din investiţii

CITEŞTE ŞI: Pirkka Tapiola: Pentru Republica Moldova, Acordul DCFTA este o uşă deschisă pe piaţa globală

CITEŞTE Şi: Calmîc: Vom elabora noi Coduri Fiscale şi Vamale care să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri

CITEŞTE ŞI: Igor Barat: Pentru Republica Moldova nu este altă alternativă decât integrarea europeană

CITEŞTE ŞI: Pavel Filip: Guvernul trebuie să fie partener al mediului de afaceri şi nu cineva cu pretenţii abuzive

CITEŞTE ŞI: J. M. Barroso: Moldova are multe de făcut pentru a atinge scopurile progresului social şi economic

CITEŞTE ŞI: Cel mai mare retailer german, Kaufland, are PLANURI MARI pentru Moldova

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu